Villa Koša - Bana Josipa Jelačića 2, Primošten, Hrvatska

Pratite nas:

Spomenik Gospi od Loreta / Statue of Our Lady of Loreto

Na brdu Gaj je podignut 17 metara visok spomenik Gospi od Loreta koja je ujedno i zaštitnica Primoštena. Blagoslov i svečano otvaranje se održalo 6. svibnja 2017. godine. Sam kip je sastavljen od šest prstenova i glave. Svaki prsten ovog spomenika visokog 17 metara priča svoju priču. Kako navodi autor, prvi počinje svojevrsnom apstrakcijom, dok je na drugom simboličan prikaz drva života s monografijom AM kao Ave Maria. Na trećem prstenu su u mozaiku prikazana dva srca, na četvrtom je središnji motiv rođenje Isusovo, dok su na petom nepravilni geometrijski oblici. Šesti dio je mistična ruža, odnosno Marijin simbol i masline. Na Gospinoj glavi nalazi se starohrvatska kruna optočena dragim kamenjem koje je obiteljsko vlasništvo mozaičara. Najavljeno je da će u drugoj fazi uređenja, i to vjerojatno tijekom iduće godine, oko spomenika na brdu Gaj biti izgrađeni dodatni popratni sadržaji.
Svakako svima preporučamo odlazak na brdo Gaj sa kojeg se pruža veličanstven pogled na Primošten, ali i okolicu s otocima!

Više o samom događaju i slike možete pogledati na linku

Više slika možete pogledati na ovom linku

Statue of Our Lady of Loreto on hill Gaj

On hill Gaj in Primošten is 17 meters hight statue of Our Lady of Loreto, who is patron of Primošten. Statue was set up in 2017. and opened for public on May 6th. Statue is made from six rings, every ring has different story. On the head is crown filled with gems, inspired by the ancient Croatian crown. In next phase of work on hill Gaj will be built additional contents such as bar and shop.

We definitely recommend to visit hill Gaj with magnificent view of Primošten, islands and sourroundings!

More photos on this link